Fidesz-kedvenc cégek kaptak megbízást a Pick Aréna őrzésére és üzemeltetésére

Az uniós közbeszerzési értesítő egyik csütörtöki bejegyzése szerint a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. egyetlen tender keretében egyszerre több projekthez talált megfelelő céget a 2022-es, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság kapcsán vette észre az Mfor.

  1. Az egyik kiadó feladat az Eb budapesti és szegedi helyszínének őrzése volt, ezt a kormányközeli munkák elnyerésében hagyományosan sikeres Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg, 524 millió forint ellenében nyújtanak majd őrző-védő szolgáltatást.
  2. A közbeszerzés külön a budapesti és a szegedi csarnok Eb alatt történő műszaki üzemeltetésére és a kapcsolódó szolgáltatások ellátására is cégeket keresett. Itt a Pintér Sándor-közeli B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. lett a nyertes, mely a budapesti csomagért 330 millió forintot, a szegediért 267 milliót kap.
  3. A tender utolsó része a két csarnok büfészolgáltatásainak ellátása volt, itt a RaMpART Gasztronómia Kft. nyert az összesen 231 millió forintos ajánlatával.

A most kihirdetett szerződések teljes, végleges összértéke 1,35 milliárd forint. Mint a lap írja, a fenti beszerzések mind hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások voltak, mivel az Eb megrendezését a kormány idén februárban kiemelten fontos közérdeknek nyilvánította.