A városban verekedtek a békéscsabai és szegedi fociultrák vasárnap

A Békéscsaba az NB II 20. fordulójában, még december 12-én vasárnap 2:1-re nyert a Szeged otthonában. A két futballcsapat meccse nagy hagyományokkal rendelkező és parázs dél-alföldi rangadónak számít, ez igaz az ultrákra is: a két ultracsoport üzengetett egymásnak a Facebookon arról, hogy kisebb incidens is történt Szegeden, amikor a csabaiak letámadták a szegediek egy kisebb csoportját számolt be róla az nb2.hu focis híroldal.

A Békéscsaba Fans beszámolója szerint a szurkolói csoportjaik a klubvezetés elleni bojkott miatt nem utazta Szegedre , viszont mivel a hazaiak minden erdei ajánlatukat visszautasították, tizenöt tagjuk mégis eljött körülnézni. Elmentek egy közeli lakótelepre, meglátogatták az állítólagos törzskocsmájukat is, de nem találtak senkit. Később már autóval járták a várost, amikor mepillantottak néhány szegedi ultrát egy eldugott kertvárosi kocsmában.

A szomszéd utcában parkoltak le, de mire visszamentek, már nem voltak ott, a másik irányból viszont belebotlottak egy társaságba, akik – mint fogalmaztak – a kezüket sem merték felemelni, így „könnyen megették őket”, pedig egy vezéralak is velük volt. Kérdezték a többi szegedi ultra hollétéről is őket, de elfutottak, majd a békéscsabaiak a környéken gyűlő rendőrökre hivatkozva végül haza is mentek.

Kíváncsiak vagyunk, a szegediek erre mit találnak ki, de mi nem fogunk kommentháborúkba belemenni. Ha adják, tudják hol kell jelentkezni” – írták a békéscsabai ultrák, de nem is kellett sokáig várni az Ultras Szeged válaszára, akik ellenségeiknek nevezik a csabaiakat, majd be is ismerték az események megtörténtét, valamint fogadkoztak, hogy az igazat mondják annak ellenére, hogy az ellenfél le is tagadta az elmúlt tíz évben az összes blamájukat, amiből volt is nem kevés.

A szegediek szerint ötfőnyi csoportjuk belebotlott a csabaiak brigádjába a kora délutáni órákban, de a háromszoros túlerővel nem tudtak mit kezdeni. Megjegyezték ,hogy a liláktól ez magukhoz képest jó akció volt, viszont állításuk szerint az igazsághoz hozzátartozik, hogy előzetes megkeresésükre nem reagáltak, az incidens után pedig percek alatt köddé váltak, és kikapcsolták a telefonjaikat.

Az eseményeket követően azonnal mozdult az erősítés, de már késő volt. Így legyen ez egy pont a csabaiaknak, bár nyilvánvalóan a lepattanóra mentek, senki nem gondolhatja komolyan, hogy tizenöten találkozni akartak a Szeged táborral”  írták. A végén megemlítették, hogy a szegedieknek valójában nincs törzskocsmája, mivel mindig máshol találkoznak a rendőrök miatt, de szívesen elmondták volna nekik, hogy hova menjenek, ha elérhetőek.