Gulyás: Azt kívánjuk a fiataloknak, ők is folytassák a hagyományt, tegyék naggyá Szegedet

Ma adták át a Pick Arénát, nemsoká kezdődik az első meccs, most összegyűjtöttük Szeged és Magyarország politikusainak nyilatkozatait az esemény kapcsán.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter (Fidesz)
„Számtalan kiválóság származott Szegedről és lett a világ kézilabdasportjának jelentős szereplője. Most amikor a fővároson kívüli Magyarország legnagyobb sportcsarnokát avatjuk azt kívánjuk a legfiatalabbaknak, hogy ők is folytassák ezt a hagyományt, ők is tegyék naggyá Szegedet, tegyék naggyá Magyarországot. Ahogy az idén 60 éves Pick Szeged jelmondata szól: »Mindig csak előre!«” (Facebook-poszt)

Bartók Csaba, szegedi Fidesz-elnök
„Hosszas előkészületek után ma megnyitott a PICK Aréna! 🤾‍♂️ A bejáráson teljesen lenyűgözött a csarnok és a sportolókat kiszolgáló létesítmények színvonala. Büszke vagyok rá volt válogatott játékosként és szegediként, hogy ilyen világszínvonalú sportcsarnok épült a városban! Az Aréna kézilabdacsapat otthona mellett, az Akadémiával az utánpótlás nevelés fontos szereplője is lesz. Multifunkciós csarnokként pedig nemcsak sportesemények, hanem koncertek, rendezvények helyszínéül is szolgál majd.” (Facebook-poszt)

Német Ferenc, önkormányzati képviselő (Fidesz)
„A Város megigérte, a Kormány megépítette 🇭🇺 Mitöbb, a Kormány vállaja a működtetést is 🥰 Köszönjük” (Facebook-poszt)

Szabó Sándor, országgyűlési képviselő (MSZP)
„Elkészült a Pick Aréna. Hatalmas lett! Sok sikert kívánok az új helyen a csapatnak és jó szurkolást a szegedieknek!” (Facebook-poszt)

Korponyai Ernő, szegedi Fidelitas-elnök (Fidesz)
„Ma az új szegedi kézilabda csarnok átadásán vehettem részt. Fantasztikus volt látni. Szeged újabb csodával bővült köszönhetően a Magyar kormány támogatásának. Köszönjük 🙏” (Facebook-poszt)

Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester (Momentum)
„Akkor most mindjárt Pick Szeged - THW Kiel az új Arénában. Csak előre! Meg csak felfelé! És nem hátra! Vagy lefelé! És semmiképpen sem körbe-körbe! 🙂” (Facebook-poszt)

További nyilatkozatok egyelőre nem születtek, de ha újabb politikusok/ismertségek szólalnak meg az átadó kapcsán, frissítjük a cikket. Az átadóról szóló cikkünk ide kattintva olvasható, van benne sok-sok fotó is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Békebeli pillanatok: a kormány és Szeged együtt adta át a Pick új arénáját

Csütörtökön délután adták át a 2022-ben rendezendő férfi kézilabda Eb-re épült multifunkcionális Pick Arénát, Szeged egyik legnagyobb és legdrágább sportlétesítményét. A nagyszabású megnyitón a kormány részéről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter képviseltette magát, de itt volt Botka László szegedi polgármester és Kocsis Máté MKSZ-elnök is.