Felakasztotta ismerősét öngyilkosságnak álcázva, jogerősen nyolc évet kapott Szegeden

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, akit a Kecskeméti Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt.

Az ítélet szerint a férfi 2016 nyarán meg akarta leckéztetni a barátját a szülei sérelmére elkövetett lopás miatt. Éjszaka megvárta a sértettet annak tanyája udvarán, majd leütötte, és azt a látszatot akarta kelteni, hogy a sértett felakasztotta magát. Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, a helyszínt elhagyta. A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették. Az elkövető magatartása következtében a sértett maradandó hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség – mint másodfokú ügyészség – a fellebbezéseket nem ítélte alaposnak. A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla egyetértve a fellebbviteli főügyészség indítványában foglaltakkal kifejtette, hogy a vádlott bűnösségének megállapítására törvényesen került sor és a terhelttel szemben kiszabott büntetés is arányos. Az ítélet jogerőre emelkedett.