Áthajtott a tilos jelzésen, letörte a sorompót, bevásárolt a közeli zöldségesnél, 24 ezer forint kárt okozott

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a tilos jelzés és a lecsukott félsorompó ellenére a vasúti sínekre hajtott.

A vádirat szerint a szegedi férfi idén március 10-én, reggel 9 órakor közlekedett személygépkocsijával Szegeden, amikor az egyik belterületi vasúti átjáróhoz ért. A tilos jelzés és a lezárt félsorompók miatt először megállt, majd magát meggondolta és behajtott az átjáróba. A férfi nekiment az autóval az egyik félsorompónak, azt letörte, majd megállás nélkül továbbhajtott, és a közelben levő zöldségesnél bevásárolt.

Röviddel azt követően, hogy a férfi az átjárót elhagyta, megérkezett a menetrend szerint közlekedő vonat, ami azonban zavartalanul tudott haladni amiatt, hogy egy a sorban várakozó a sínről a letört félsorompót eltávolította. A férfi a vasúti berendezés letörésével a vasúti társaságnak 24 000 forint kárt okozott.

A férfi a vonatkozó KRESZ szabályok megszegésével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát és ezzel mások életét, testi épségét is. A férfit az ügyészség a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésével vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.