Két szegedi strici ellen emeltek vádat, éveken át Nyugat-Európában dolgoztattak prostituáltként két fiatal nőt

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival és három társukkal szemben, akik a sértettek kiszolgáltatott helyzetével visszaélve futtattak lányokat, és mosták tisztára az abból származó pénzt.

A vádirat szerint a két szegedi férfi 2014 és 2017 között részben egymástól függetlenül, majd közösen futtatott két lányt jellemzően Dániában, Hollandiában, de időnként Izlandon, Svájcban és Svédországban is. A férfiak a sértetteket a labilis, befolyásolható személyiségüket, nehéz anyagi helyzetüket és érzelmi kiszolgáltatottságukat kihasználva vették rá a pénzért folytatott szexuális tevékenységre.

A vádlottak a sértettek tevékenységét irányították, őket szállították, felügyelték, ellenőrizték, beszámoltatták, külföldi lakhatásukat megszervezték, a naponta megszerzendő bevétel nagyságát meghatározták. Mikor az egyik férfi börtönbe került, felvette a kapcsolatot a társával, és részben tiltott kapcsolattartás útján rajta keresztül irányította a prostitúciós tevékenységet.

A férfiak a sértettek által a prostitúcióból megszerzett pénz nagy részét elvették, majd azt pénzküldő szolgáltatókon keresztül a társaik segítségével hazautalták, ingatlanokba fektették és felélték. A két férfit a főügyészség minősített emberkereskedelem bűntettével, míg társaikat pénzmosás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.