Szegeden hétfőtől újabb helyen lehet oltást kérni a meghosszabbított oltási akció alatt

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig. Csongrád-Csanád megyében öt helyen várják majd a jelentkezőket, Szegeden hétfőtől újabb helyen.

A november 22-én kezdődött oltási akcióhét sikerére tekintettel a jövő héten is minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy a harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Aki már korábban regisztrált, javasolják, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljon időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is ötféle vakcina áll a rendelkezésre:

  • Pfizer,
  • Moderna,
  • AstraZeneca,
  • Janssen és
  • Sinopharm.

A Csongrád-Csanád megyei oltópontok:

  • Hódmezővásárhely, I. és II. oltóhely – Imre József utca 2. Régi Gyógyszertár – minden nap 7-19 óra között
  • Makó, I. és II. oltóhely – Kórház utca 2. Régi véradó – minden nap 7-19 óra között
  • Szeged, 2. oltóhely – Török utca 3-5. Tüdőgondozó Intézet – minden nap 7-19 óra között
  • Szeged, 14–16. oltóhely – Vasas Szent Péter u. 1-3. Rendelőintézet – minden nap 7-19 óra között
  • Szentes, 3. és 7–9. oltópont – Sima Ferenc u. 44-58. Rendelőintézet – minden nap 7-19 óra között

Emellett Szegeden hétfőtől újabb helyen, a Vasútegészségügyi és Közhasznú Társaság Szakrendelőjében, a Csanádi utca 34/A. szám alatt is fel lehet venni az oltást.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi 3. oltás esetén is kell), amelyek az oltási akcióhéten elérhető oltóhelyek teljes listájával együtt megtalálhatók a koronavirus.gov.hu oldalon. Bővebben:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Mától oltási akcióhét: hatalmas sorok voltak délelőtt a szegedi oltóponton

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22-28. között oltási akcióhetet indított a kórházi oltópontokon. Ezért aztán a két szegedi helyszínen, a Török utcai Tüdőgondozó Intézetnél és a Vasas Szent Péter utcai rendelőnél is sorok alakultak ki, leginkább az utóbbinál, ahol a képek tanúsága szerint katonák is őrizték a rendet, valamint eligazították az oltásra jelentkezőket.