Az embercsempész vadászokat látott, letért egy dűlőútra, majd fának ütközve az autó kigyulladt

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinek, aki vadászokat meglátva túl nagy sebességgel kezdett menekülni és balesetet szenvedett – írja a Szegedi Járási Ügyészség közleménye.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított megbízói 4, magát szír állampolgárságúnak valló személyt juttattak át illegálisan Magyarország területére. A férfi Öttömös külterületén november 22-én 13 óra körül – röviddel azt követően, hogy egy szerb honosságú autóval az országba belépett – felvette az illegális határátlépőket.

A férfi ezután észlelte, hogy a vadászok meglátták, ezért nagy sebességgel egy rossz minőségű dűlőútra hajtott, majd egy fának ütközött. Az ütközés következtében az autó kigyulladt, míg az illegális határátlépők közül hárman az erdőbe futottak, negyedik társukat és a gyanúsítottat pedig a rendőrök állították elő.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon telekommunikációs eszközzel megtartott ülésen fog dönteni.