Lassan egy hete késnek a vonatok a Budapest–Szeged vonalon

Még kedden este állt le a biztosítóberendezés Kőbánya-Teher állomáson, emiatt a záhonyi, lajosmizsei és szegedi vonalakon nőttek a menetidők. A Kőbánya-Teher állomáson a vonatközlekedésben már csak kisebb fennakadást okozó korlátozások érvényesek, a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon 5-10 perccel hosszabb menetidőre kell számítani – közölte a Mávinform.

Kőbánya-Teher állomáson a biztosítóberendezésen november 19-ig elvégzett helyreállítási munkálatoknak köszönhetően a vonatközlekedésben már kisebb fennakadást okozó korlátozások érvényesek, a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon 5–10 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

A többi vonat a Nyugati pályaudvarról indul és oda is érkezik a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony és a Budapest–Szeged vonalon. Az IC-k már nem állnak meg Kőbánya alsón és a felármentesség is megszűnt.

A torlódások és nagyobb késések megelőzése érdekében a munkanapi forgalomban az elővárosi vonatok egy része rövidebb útvonalon közlekedik. A Budapest felé közlekedő hajnali, reggeli sűrítő vonatok egy része is Kőbánya-Kispestre érkezik.