A kerékpárosklubbal bebiciklizhetjük a megújult Oskola utcát – teával, forralt borral és ajándékokkal is várnak

A tervezettnél korábban elkészült az úttest burkolata az Oskola utcán, a Híd utcán, a hídfőben és a Stefánián, erről mi is írtunk. Ezért már november 20-án, szombat délutántól visszakapják az autósok és a kerékpárosok az Oskola utcát, ahol már az új közlekedési rend és az új jelzőlámparendszer működik, amit a következő hetek tapasztalatai alapján még finomhangolnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szombaton adják át az Oskola utcát az autósok és kerékpárosok részére

Alapvető, a kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végzett el a kivitelező a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián. November 20-án, szombat délutántól az eredeti terveknél korábban visszakapják az autósok és a kerékpárosok az Oskola utcát.

A hivatalosnak mondható, a SASMob Szeged által meghirdetett átadóesemény viszont vasárnap reggel 9 és 11 óra között lesz. 9 órakor beszédet mond Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, valamint a Somogyi könyvtár előtt forró teával, forralt borral és apró meglepetésekkel várnak mindenkit a szervezők.

Annak is érdemes kilátogatnia, aki tájékozódni szeretne az új forgalmi renddel kapcsolatosan; a megváltozott helyzet kapcsán bizonytalan kerékpárosok a Magyar Kerékpárosklub szakértőjével közös bebiciklizéseken is részt vehetnek.