Hétvégén nemzetközi úszóversenyt rendeznek az új Tiszavirág Sportuszodában

A szegedi Tiszavirág Sportuszoda szombaton és vasárnap újabb nagyszabású úszóversenynek ad otthont, a Haász SZUE hagyományteremtő szándékkal szervezi meg a Modern Városok Kupáját.

Hétvégén 350 versenyző 1500 alkalommal rajtol, a 30 nevezett klub listájában egy-egy szerb és szlovák is található, a megmérettetés tehát nemzetközi lesz. Az idén átadott létesítményben ez az első olyan úszóviadal, amelyet a nemzetközi szövetség (FINA) is akkreditál, így a jövő évi világversenyek szintidői is teljesíthetők. Szeged kiemelt sportrendezvényként tekint a versenyre, a megyei jogú város önkormányzata is támogatja az eseményt.

„A Modern Városok Kupája a Magyar Úszó Szövetség kezdeményezése volt, hiszen az elmúlt időszakban több városban is új uszoda épült, így a körverseny helyszínei adottak, a kaposvári rövidpályás ob után Szeged a második állomás” – nyilatkozta a Haász SZUE elnöke, Nagy Attila. „Mindig próbáljuk magasabbra tenni a lécet, két országos bajnokság megrendezése után a FINA-akkreditációt is sikerrel vehetjük, és ezután a Tiszavirág Sportuszodában már tényleg bármilyen úszóverseny megrendezhető lesz. Az előkészületek alkalmából ma délután a dél-alföldi régió vezetőedzője, Nagy Zoltán és a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor is látogatást tesz a Tiszavirág Sportuszodában” – árulta el a szakember.

A 2014-es születésű gyerekektől a felnőttekig minden korosztályt képviselnek a Modern Városok Kupája indulói. A Haász SZUE összes versenyzője indul, köztük a szeptemberben felvételt nyert úszók is, számukra ez lesz a bemutatkozó esemény.

„Ha a járványhelyzet nem szól közbe, még több külföldi csapat nevezett volna, de így is erős mezőny lesz. Zökkenőmentes szervezésre számítunk, hiszen a Sport és Fürdők Kft.-vel közösen már komoly rutinunk alakult ki, a szoros együttműködés ezúttal is eredményes lehet. A korosztályok elkülönítve indulnak, minimalizáljuk a medencetérben egyszerre tartózkodók számát, figyelünk a távolságtartásra és a járványügyi előírásokra” – hangsúlyozta Nagy Attila klubelnök.

A Modern Városok Kupája szegedi versenyei 600 forintos napijeggyel megtekinthetők, a belépéshez védettségi igazolvány is szükséges, a maszk használata kötelező.