A Bugac InterCity 60–80 perces késéssel érkezik Szegedre, szerda reggel is késések lesznek a vonalon

A Mávinform számolt arról be, hogy Kőbánya-Teher állomáson a kedd este meghibásodott biztosítóberendezés javítása hosszabb időt vesz igénybe, ezért szerda reggel is korlátozásokra, hosszabb eljutási időre kell számítani a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon. A változások érintik majd a szegedi és a záhonyi vonal távolsági, a ceglédi és a lajosmizsei vonal elővárosi vonatait is.

A most közlekedő (19:53) Bugac InterCity (IC 718) Ceglédig minden állomáson és megállóhelyen megáll, várhatóan 60–80 perces késéssel érkezik Szegedre.

  • Kedd estétől nem működik a biztosítóberendezés Kőbánya-Teher állomáson, ezért Zugló és Kőbánya alsó között a vonatok lassabban haladhatnak. A ceglédi vonal fővárosi szakaszán 30–50 perccel megnőhet a menetidő, vonatkimaradásokra is számítani kell.
  • A késések csökkentése érdekében az S21-es vonatok csak Kőbánya-Kispest és Lajosmizse között járnak.
  • A Nyugati pályaudvarról 20:18-kor induló S21-es vonat (2938) a teljes útvonalon kimarad.
  • A monori S50-es vonatok nem közlekednek, helyettük a Z50-es vonatokkal lehet utazni, melyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • A gyorsabb eljutás érdekében a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon érdemes a BKK járataival utazni. A vasúti bérleteket elfogadják az M3-as metrón Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, valamint az M3-as metrópótlón a Nagyvárad tér és a Nyugati pályaudvar között.
  • A Nyugati pályaudvarról 22:18-kor Lajosmizsére induló S21-es vonat (2958) a teljes útvonalán közlekedik, az utolsó, a Nyugati pályaudvarról 23:33-kor induló S21-es vonat (2968) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik Lajosmizsére.
  • A Nyugati pályaudvarról 22:03-kor Kecskemétre induló személyvonat (7028) Ceglédig minden állomáson és megállóhelyen megáll.