Már állítják a Dugonics téri csodaszarvast

A karácsonyi vásár tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, idén azonban meg lesz tartva. Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője még egy hónapja árulta el, hogy 

november 26-ától lesz megtartva a Szegedi Karácsonyi Hetek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

November 26-ától lesz idén megtartva Szegedi Karácsonyi Hetek

A karácsonyi vásár tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, idén azonban meg lesz tartva.

A Dóm téren kézművesek, kereskedők, ajándékvásárlási lehetőség lesz, a Mesés Kastély is újra felépül, de terveznek táncházakat és más eseményeket is. Idén is lesz szalmalabirintus, valamint óriás építőkockák. A vendéglátósok és forralt borosok mellett terveznek fényfestést, tűzzsonglőr-bemutatókat és zenés produkciókat, illetve az elmaradhatatlan óriás adventi koszorút is kihelyezik.

A Széchenyi téren már egészen korán kitelepült az óriáskerék, azaz a SzegedEye, így az január elejéig ott lesz. A téren november 26-án nyílik  egy gasztroudvar is. A Klauzál téren és a Dugonics téren is lesznek vendéglátósok, előbbin a város karácsonyfája, utóbbinál pedig az óriás rénszarvas és a Mikulás a szánjával.

Elkezdték felállítani a szegedi csodaszarvast is, amely már nem ugyanaz: Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodás ügyvezető igazgatója elmondta; első alkalommal 2013-ban állították fel, majd 2019-ben esett át egy nagyobb felújításon. Ekkor került az egyszínű ledes égők helyére immáron kétszínű, színváltós verzió, összesen 11 ezer darab van a szarvason. A szerkezet is erősítést igényelt, mert mindig megrongálták. Meghosszabbították az agancsát is hogy Magyarországon honos szarvashoz hasonlítson.

A LED fényforrások fogyasztása sem nagy, így a költségcsökkentéssel együtt környezetbarátnak is mondható. A szarvast idén is palánkkal és vagyőrökkel őrzik.