Megint van szegedi űrállomás, rögtön két terminállal

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt szegedi szervezete újra elkészítette a szegedi űrállomást. A pláza és a rókusi nagykörforgalom között és mellett immáron két „terminál” is üzemel.

A párt közleménye szerint az 1. terminálról induló tram-shuttle a napfény városát Hódmezővásárhellyel és a Szíriusszal köti össze, a városban villamosként, a városok között ramjetként közlekedve. A 2. terminálról az Űrliga hajóival egzotikusabb bolygókra utazhatnak a toxikus, gyűlölködéssel terhelt közéletbe belefásult honfitársaink.

Ez az a projekt, amelynek készítése közben szombaton kiszállt a rendőrség is, erről ide kattintva érhető el cikkünk. Maga az űrállomás persze csak gag, valójában nem indulnak innen űrhajók a Szíriuszra sem máshová. Így néz ki a két, trafóházból átfestett terminál:

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Az ötlet maga onnan jött, hogy egészen 2014-ig volt a rakpart fölött egy régi bódé, amit valamikor 2006–2008 környékén festettek át a kutyák űrállomássá, ahogyan az alábbi képünkön látható. Ezt a partfal felújítási munkái miatt kellett elbontani, s így hét évig nem volt a városban űrállomás. Eddig.

Fotó: Szegedi Űrállomás / Facebook