A szegedi kisdiák Anger Zsoltot azért rúgták ki a mai Gábor Dénesből, mert fiktív bankrablásra figyelmeztetett

Anger Zsolt volt az eheti indexes Sunday Brunch vendége, a műsorban Kitzinger Szonjával beszélgettek a többi közt a színész korábbi és aktuális szerepeiről, de arról is, miért rúgták ki Szegeden az iskolából annak idején.

1969-ben született Szegeden, 1984–1988 között amatőrszínészként még itthon, a Szegedi Nemzeti Színházban játszott, 1988-tól került el a városból, előbb a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt, majd 1995-ben már a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett.

Első körben az Aranyélet c. sorozatról esik szó, amelyben Anger szerint egy olyan kordokumentumot alkottak meg, ami nagyon sokáig fog tudni még mesélni erről a társadalomról. „Egyben volt szórakoztató és elgondolkodtató. Azt a pusztítást, amit az elmúlt néhány évtizedben végeztünk a társadalmunkban, mind a tízmillióan, együtt, azt még jó száz évig nem fogjuk kiheverni” – fejtegette.

Mesélt a Trónok Harcában betöltött szinkronszerepéről is, illetve hogy szabad idő híján előfordult, hogy a hangmérnök ment el hozzá, és hajnali 1-kor Anger lakása előtt az utcán egy kocsiban ülve szinkronizálta Jaime Lannistert.

A későbbiekben térnák rá arra, hogy alapvetően elektronikai műszerésznek tanult, de egy diákcsíny miatt kirúgták. Anger a Mars téri Bebrits Lajos Vasútforgalomi Technikum és Szakközépiskola tanulója volt (ez ma a Gábor Dénes), és amikor egyszer az éves nyári gyakorlatukat töltötték a város legmodernebb telefon- és telexközpontjában, különböző telexszámokra küldtek üzeneteket.

Először a Tisza Szállóban beszélgettek egy csajjal, aztán Anger ült a gép elé és a Magyar Nemzeti Banknak leírta:

ma délután bankrablás lesz.

„Lehetett látni, hogy mi történik amott: aki ott ült, iszonyatos erőfeszítéseket tett, hogy visszakeresse, honnan jött ez az üzenet, de mi műszerészként ki tudtuk szedni a jeladónkat a gépből” – mondta Anger. Másnap két civilruhás nyomozó jött, és megtalálták az üzenet másolatát az épület papíroskonténerében. Rendőrautóval vitték őket a szegedi kapitányságra, később pedig elbocsájtották a Bebrits-ből. Anger ekkor 15 éves volt.