Trafóházat festenek a kétfarkú kutyák, ki is jött a rendőrség

Ezekben a percekben is egy újrókusi trafóházat mázolnak épp a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szegedi passzivistái a pláza melletti, a Kossuth Lajos sugárúttal párhuzamos névtelen kisutcában.

Az akciót délre hirdették meg azzal a céllal, hogy egyrészt megszépítsenek egy régi trafóházat, másrészt újra legyen Szegednek űrállomása, mint amilyen a Stefánia mellett volt még régen.

„Ha érdekel, hogyan hozunk létre egy űrállomást, amit még a NASA is megirigyelne, csatlakozz! Ha szeretnél a részese lenni az országos űrállomás hálózat projektnek, csatlakozz! Ha csak szeretnéd jól érezni magad, sokat nevetni és találkozni Gergővel, csatlakozz! 🚀🔭” – írták a Facebook-eseményben.

(Kovács) Gergő végül úgy tudjuk, nem jött el, egy helybéli férfi azonban kifogásolta, hogy a trafóház mellett parkoló autója állítólag festékes lett, és ezért rendőrt hívott. Azt nem tudjuk, tényleg festékes lett-e a kocsi, mindenesetre a rendőröket nemigen zavarta maga a festős projekt:

kijöttek, felvették mindenki adatait, majd szép jónapot kívánva elmentek.

Beszéltünk a helyszínen lévő festőkkel, akik elmondták, vegyes a fogadtatás. Van, aki mormog, mások pedig dícsérik, hogy végre szépül a trafóház. Az űrállomás hamarosan elkészül, így nézett ki kora délután:

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder