Visszatért a „Szeged-szobor” a Dóm térre, hamarosan beindul a karácsonyi vásár

„Mától ismét a Dóm téren várja az arra sétálókat a SZEGED szelfi pont. Közben már javában épül a Mesés Kastély és a szalmalabirintus is” – írjaSzegedi Városkép és Piac közösségi oldalukon. Tudomásunk szerint a felirat javításon volt, ezért eltűnt a városból egy időre, de szerencsére a karácsonyi szezonra visszatért.

A karácsonyi vásár tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, idén azonban meg lesz tartva. Még októberben Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője elárulta, hogy 

az idei Szegedi Karácsonyi Hetek november 26-ától lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

November 26-ától lesz idén megtartva Szegedi Karácsonyi Hetek

A karácsonyi vásár tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, idén azonban meg lesz tartva.

A Széchenyi téren már egészen korán kitelepült az óriáskerék, azaz a SzegedEye, így az január elejéig ott lesz. A téren november 26-án nyílik  egy gasztroudvar is. A Klauzál téren és a Dugonics téren is lesznek vendéglátósok, előbbin a város karácsonyfája, utóbbinál pedig az óriás rénszarvas és a Mikulás a szánjával.

A Dóm téren kézművesek, kereskedők, ajándékvásárlási lehetőség lesz, a Mesés Kastély is újra felépül, de terveznek táncházakat és más eseményeket is. Idén is lesz szalmalabirintus, valamint óriás építőkockák. A vendéglátósok és forralt borosok mellett , terveznek fényfestést, tűzzsonglőr-bemutatókat és zenés produkciókat, illetve az elmaradhatatlan óriás adventi koszorút is kihelyezik.