Ködös és szürke hétvége lesz, de azért néha előbukkanhat a nap

A napsütés szempontjából a keleti tájaink lesznek szerencsésebbek. Vasárnap nyugaton már többfelé eshet – írja az Időkép.

Szombaton a ködös reggel után a keleten és néhol délen süt ki a nap, máshol megmarad a köd, vagy alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Az oszág középső tájain néhol egész napra beragadhat a köd. északon, a főváros környékén és délnyugaton pedig időnként szitálás, gyenge eső is előfordulhat. A reggel keleten lesz fagyosabb, itt -5 fok körüli értékek is lehetnek. Délután Szegeden 10 fokot mérhetünk, míg este nulla fok körül lehet az előrejelzés szerint.

Vasárnap reggel már kevesebb helyen kell tartós ködre készülni, de hajnalban azért még sokfelé lesznek korlátozottak a látási viszonyok. Napközben nyugaton marad felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre keleten és a középső megyékben süthet ki a nap. Reggel a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon, délután a nyugati országrészben eső, záporok alakulnak ki. Itt lesz hűvösebb az idő, 7–10 fok, míg keletebbre, többek között Szegeden 13 fokra is lehet számítani ekkor, eső nem valószínű.