Kiállítják Erzsébet királyné titokban szerzett hajtincsét a Móra Ferenc Múzeumban

Egy különleges, Sisihez köthető relikviát mutatnak be Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban: egy olyan hajtincset, mely a legendárium szerint Erzsébet királyné hajkoronájából származik. Az ereklyét egy magángyűjtő vásárolta meg nemrég, melyet a történet szerint Sisi egykori fodrásznője vágott le a császárné hajából. A tárgyat két héten keresztül láthatják az érdeklődők a Móra Ferenc Múzeumban.

Egy különleges hajtincset mutatnak be a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, mely feltételezhetően Sisi hajkoronájából származik. Az ereklyetartóban őrzött tárgyat egy magángyűjtő vásárolta meg egy régiségkereskedőtől – a tárgy korábban egy idős hölgy tulajdonában volt. A hölgy a hajtincset a bécsi karmelita apácák főnöknőjétől örökölte.

A legendárium szerint a hajszálak Erzsébet királyné fodrászától, Fanny Feifaliktól származhatnak, aki a frizuraigazítások során vághatta le ezeket a királyné hajából. Sisi azonban valószínűleg nem tudott arról, hogy Fanny a hajtincseit másoknak adhatta – mert egész életében megtagadott minden olyan kérést, ami arra irányult, hogy emlékbe adja hajszálait.

A körülbelül 1 cm vastag és 10-12 cm hosszú hajtincset november 12-től 2 héten keresztül láthatják az érdeklődők a Móra Ferenc Múzeumban.

Fotó: Móra Ferenc Múzeumban