Cannes-ban, Berlinben és Velencében díjazott filmekkel jön az Európai Art Mozi Nap

„Európa újra mozizni megy!” – hatodik alkalommal várja a művészmozik rajongóit az Európai Art Mozi Nap, amely november 14-én a kontinens több száz art mozijában kerül megrendezésre. Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas kezdeményezésére megrendezett nemzetközi esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára.

A résztvevő mozik idén is fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget. Az idei filmkínálatban Cannes-ban, Berlinben, Velencében díjazott filmdrámáktól a thrilleren és romantikus sci-fi vígjátékon át fesztiválkedvenc új magyar filmig változatos műfajokban izgalmas új európai és hazai alkotások, valamint digitálisan felújított magyar filmklasszikusok szerepelnek.

A programhoz csatlakozott hazai art mozik – a magyarországi vetítéssorozatot szervező Art-Mozi Egyesület csaknem teljes tagsága – ezekből válogatva alakították ki november 14-i műsorukat, lehetőséget nyújtva a nézőknek, hogy az Európai Art Mozi Nap vetítésein hetekkel-hónapokkal az országos premierek előtt láthassák a kiválasztott alkotásokat. November 14-én vasárnap tehát a következő filmeket tudjuk megnézni ez alkalomból a szegedi Belvárosi Moziban:

14:00
KOPASZKUTYA – Digitálisan felújítva
Csőke József terem
magyar film
 
14:15
JÁNOS VITÉZ – Digitálisan felújítva
Balázs Béla terem
magyar film
 
15:45
AZ ÖRÖKBEADÁS
Balázs Béla terem
brit, olasz, román film
olasz nyelvű, feliratos
 
16:15
MESE A BARÁTSÁGRÓL
Csőke József terem
francia film
francia nyelvű, feliratos
 
17:40
ANNETTE
Balázs Béla terem
belga, francia, görög, japán, kanadai, mexikói, német, svájci film
angol nyelvű, feliratos
 
18:20
ÉN VAGYOK A TE EMBERED
Csőke József terem
német film
német nyelvű, feliratos
 
20:20
LEGJOBB TUDOMÁSOM SZERINT
Balázs Béla terem
magyar film
 
20:30
HAJTÓVADÁSZAT
Csőke József terem
dán, német film
szinkronizált