Megbüntették a Szegedet szurkolói magatartás miatt

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága (FEB) november 4-i ülésén döntött arról, hogy pénzbüntetést ró ki a szegedi klubra annak szurkolói magatartása miatt, amit a Vasas elleni meccsen tanúsítottak.

Az NB II 13. fordulójának rangadóján a szegediek a forduló előtt listavezető Vasast látták vendégül. A találkozón helyzetek mindkét oldalon adódtak, kapusbravúrok is voltak, gólok azonban a Nemzeti Sport beszámolója szerint nem születtek, így döntetlenre végeztek egymással a felek.

Az MLSZ arról ír, hogy a FEB a Szeged 2011 sportszervezetet az október 24-én rendezett hazai bajnoki mérkőzésen szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményéért (pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Ennél pontosabban nem részletezték, hogy mi is volt a gond, a szegedi ultrák azonban Facebook-oldalukra az alábbi képet töltötték fel a mérkőzés estéjén:

Fotó: Ultras Szeged / Facebook

A bizottság az FTC-t a MOL Fehérvár, illetve az Újpest elleni bajnoki mérkőzésén szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén és az ellenfél játékosának személyére tett sértő kifejezések bekiabálása, az ellenfél játékosának pénzérmével való megdobálása, illetéktelen személy játéktérre történt bejutása, az ellenfél csapatát sértő molinó kihelyezése és jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz használata) is pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.