Fára akasztott játékbabákkal és bezacskózott műhullával támadt a vadaspark, elszabadultak a kommentek

Kitört a botrány, amikor a Szegedi Vadaspark a Hullajó buli nevű halloweeni programján létrehozott egy nagykorú szekciót, ami a Mexikóban található játékbaba-erdő mintájára volt kialakítva, ráadásul egy bezacskózott műhulla is volt dekorációként. Egy azóta törölt képet fel is töltöttek erről a közösségi oldalukra, mire beindultak a kommentek.

A Wikipédia szerint a Babák szigete (spanyolul Isla de las muñecas) egy bizarr turisztikai látványosság Mexikóváros Xochimilco kerületében. A kis sziget fáira a 20. század második felében játékbabák sokaságát akasztotta fel babonából a sziget lakója, akinek halála után a terület turisztikai érdekességgé változott. A helynek viszont van egy hátborzongató hatása is, tökéletes halloweeni helyszín.

Az ominózus képet a vadaspark Facebook-oldaláról már törölték, de szintén ehhez hasonlóan kell elképzelni. Ennek hatására egyes kommentelők elmondták, hogy kifordultak a helyszínről, amint meglátták a fára akasztott babákat. Mások szerint felháborító, illetve morbid volt a hely. Egyikük szerint embertelen húzás volt a kisbabájukat elvesztő látogatókkal szemben. A vadaspark posztolt is egy bocsánatkérő bejegyzést, ahol sok kommentelő szerin azok, akik kiakadtak ezen, túl érzékenyek, miattuk rúghattak most ki valakit.

„Számos észrevétel és kritika érkezett a vadaspark Facebook-oldalán, a halloween-napi rendezvényt illusztráló fotók kapcsán. A rendezvény egy része volt egy olyan terület, ahova egyfajta »szellemvasút« mintájára készültek borzongató dekorációk és élőszereplős akciók, kizárólag felnőtt látogatók számára, akiknek a figyelmét fel is hívtuk erre (emellett az ifjabbaknak is szerveztünk programokat, mint például a fogtündér kiszabadítása)” – írták a bocsánatkérő bejegyzésben.

Hozzátették: „Az egyik kifogásolt kép az itt kialakított »játékbaba-erdőt« ábrázolta, amely egy Mexikóban található, valós helyszínre utalt. Ez a kép – a kontextusából kiragadva – sokakat felháborított, ezért azt rövidesen el is távolítottuk a fotók közül. A vadaspark munkatársa előzetes egyeztetés és jóváhagyás nélkül tette fel a fotót, ezért a szükséges vezetői intézkedések megtörténtek. Elnézést kérünk azoktól, akiket ez a kép felzaklatott.”