Az összes önkormányzati intézménynél kötelező a maszkviselés

Mint írtuk, a polgármester kötelező oltást nem, azonban a kötelező maszkviselést elrendelte november 5-étől, péntektől a polgármesteri hivatal, valamint az önkormányzati cégek és intézmények ügyfélszolgálatain az ott dolgozók és az ügyfelek számára is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Botka az önkormányzatnál a kötelező oltást nem, a maszkhasználatot viszont elrendelte

Az önkormányzattól hozzánk befutott közlemény szerint október 29-én, pénteken jelent meg a kormányrendelet, amely minden munkáltatónak jogosultságot ad arra, hogy kötelezővé tegye munkáltatói számára az oltást. Az önkormányzatoknál ezt jogot a polgármesternek delegálták.

Ezáltal minden szegedi intézménynél kötelezővé vált, így november 5. napjától

  • a Szegedi Nemzeti Színház Stefánia 6. és Magyar Ede tér 2. szám alatti jegyirodáiban,
  • a Móra Ferenc Múzeumban, a Somogyi-könyvtárban, az Agórában, a művelődési házakban
  • az SZKT ügyfélszolgálati irodájában,
  • a Sport és Fürdők, az IKV, a Környezetgazdálkodás, a Hulladékgazdálkodás, a Vízmű, Szegedi Városkép és Piac, a Tourinform irodáiban,
  • a városházán

is kötelező a maszk viselése. Persze biztos kihagytunk valamit így úgy fogalmaznánk, hogy minden önkormányzati intézményben kötelező péntektől. Ez alól kivétel a hatodik életévét be nem töltött kiskorú.

Az önkormányzati intézményeken kívül számos helyen, például az egyetemen, a klinikákban, néhány közoktatási intézményben, bankokban, a felsorolást lehetne folytatni. Úgyhogy az a legegyszerűbb, ha mindenki visz magával. Lehetőleg ne dizájn- és szövetmaszkot.