A CE Glass üzemében is tehetünk egy látogatást az 5. Modern Gyárak Éjszakáján

Az ITM november 12-én, jövő pénteken rendezi meg az 5. Modern Gyárak Éjszakáját. A gyárak és az üzemek idén hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák is színesítik. Félszáznál több vállalkozás már biztosan megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, akik mától regisztrálhatnak az eseményre a Modern Gyárak Éjszakája oldalán.

A csatlakozó vállalatok idén számos új látnivalóval készülnek, többek között a repülőgépek karbantartásának kiterjesztett valóságot alkalmazó fejlesztésével, automatizált, távfelügyelettel üzemeltethető pálinkafőzők gyártásával, a világon ma ismert legkorszerűbb üvegfestési technikákkal, az űrben is alkalmazott rádiófrekvenciás technológiák tervezésével és előállításával. A programkínálat az esemény napjáig folyamatosan bővül.

A személyes gyárlátogatások mellett a rendezvény honlapján virtuális séták, gyárbemutató videók, riportfilmek és miniportrék, élő bejelentkezések is elérhetők lesznek november 12-én. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a mai naptól ezen az oldalon lehet. Szeged környékén a CE Glass üzeme, illetve a makói Váll-Ker Kft. látogatható egyelőre.

Ahogy írják az eseményről és magukról, a szegedi CE Glass egy innovatív, zöldenergiával üzemelő vállalat. A cég tevékenységi köre szigetelőüvegek gyártásából (hő-, hangszigetelő, fényvédő, biztonsági, tűzgátló szerkezetek), üvegfeldolgozásból, üvegmegmunkálásból (szabás, csiszolás, fúrás, edzés, laminálás, festés, szitázás, hajlítás), üvegfestésből áll.

Termékeik mára a világ több kontinensén, közel 30 országban segítik vevőik életét és munkáját. Beruházásuk keretében 5400 négyzetméterrel bővítik üzemüket, innovatív, új gépeket, például egy Magyarországon egyedülálló, eddig nem használt technológiai berendezést is beszereztek. A CE Glass gyárlátogatása során a látogatók interaktív élményeken keresztül ismerkedhetnek meg az üvegfeldolgozás folyamatával, mindezt személyesen, testközelből.

A Modern Gyárak Éjszakáján a világ élvonalába tartozó technológiák mutatkoznak be, a jövő munkahelyeivel saját környezetükben ismerkedhetnek meg az érdeklődök. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár emlékeztetett; a rendezvénysorozatnak köszönhetően jött létre a Modern Mintaüzemek Program, amelynek keretében egész évben várják a látogatókat az élenjáró megoldásokat alkalmazó cégek.

Az ITM által életre hívott Modern Gyárak Éjszakája az ország egyik legsikeresebb, vállalati tevékenységet bemutató programsorozata. Könnyen elérhető, közvetlen lehetőséget teremt a vállalkozók és a széles nagyközönség számára, hogy megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon. A programok keretében az érdeklődők képet kaphatnak a résztvevő gyárak egyedi megoldásairól, megtekinthetik a digitalizált és automatizált termelési folyamatokat, innovatív technológiákat.