Felújítják a Csap utca egy részét, félpályás útlezárás és jelzőőrös irányítás lesz

Idén 500 millió forintért újít fel utakat a szegedi önkormányzat, amelyet az útalapból fedeznek. A Csap utca felújítását hamarosan kezdik, ez Petőfitelep egyik fő elérési útvonala, több buszjárat is fut erre. Kerekes József, az útjavítást végző Stravia Kft. műszaki vezetője az önkormányzati lapnak arról nyilatkozott, hogy november 2-án, reggel kezdik a munkálatokat.

Először az útszegélyt bontják el, majd teljes szélességében felmarják az utat, szintre emelik az aknafedőket, utána pedig jön az új aszfaltréteg. A munkálatok a tervek szerint körülbelül három hétig tartanak majd, amely természetesen félpályás útlezárással és jelzőőrös irányítással fog majd járni. A petőfitelepieket szórólapon tájékoztatják majd a munkálatok pontos ütemezéséről.

A Csap utca mellett még további hat, a Lomnici, a Lékai, a Kinizsi, a Határőr, és a Gyékényesi utcákban, valamint a Csongrádi sugárúti parkolóban fognak valamilyen munkálatokat végezni, aszfaltozni. Ezeken a helyeken szintén novemberben indul a kivitelezés.

Frissítés (15:35): Közben az önkormányzat közleménye is befutott. Közel százmillió forint önkormányzati forrásból kezdődnek útfelújítások 2021. november 2-ától, keddtől Szeged több városrészében. A közlekedők az alábbi helyszíneken számíthatnak keddtől útburkolat-rekonstrukciós munkálatokra:

  • Gyékényesi út (Zátony és Szercsika utca közötti szakasza),
  • Lékai utca,
  • Kinizsi utca,
  • Határőr utca,
  • Lomnici utca 35-39. közötti szakasza,
  • Csap utca Irinyi és Sólya utca közötti szakasza.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a nehéz gazdasági helyzete ellenére idén 500 millió forintot különített el saját forrásából útfelújításokra. Mindeközben a kormány a járványra hivatkozva elvonta a szegediek által befizetett 500 millió forint gépjárműadót, aminek összegét korábban teljes egészében a szegedi utak, járdák felújítására, korszerűsítésére fordította az önkormányzat.