Állandó trafipaxokat helyez ki a város és a rendőrség két szegedi utcában

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodást kötött a biztonságosabb közlekedés megteremtése érdekében. A megállapodás alapján 2 darab trafiboxot helyeznek ki Szegeden.

A trafiboxok telepítésének helyszíneit közösen választotta ki Szeged város önkormányzata, a CSCSMRFK és a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya. A trafibox fixen telepített kültéri szekrény, amelyben a rendőrség által alkalmazott sebességmérő kamerát (közismert nevén trafipaxot) használnak. A trafipax működtetése, üzemeltetése továbbra is a rendőrség hatáskörébe tartozik.

Közlekedésbiztonsági okokból

  • az egyik trafiboxot a Gábor Áron utcára telepítik a Gábor Áron és Pitypang utca környéki gyorshajtás visszaszorítása érdekében.
  • A másik trafiboxot a Mátyás király térre telepítik a Földmíves utca és a Mátyás király tér vonzáskörzetében található Szegedi Alsóvárosi Általános Iskolát, a Földmíves Utcai Óvodát, valamint a Dobó Utcai Bölcsődét és az Alsóvárosi Orvosi Rendelőt gyalogosan megközelítők védelme, és ezáltal a biztonságosabb közlekedés megteremtése érdekében.