A Szetáv is bevezette a maszkviselési kötelezettséget a személyes ügyintézésnél

Egyre több helyen, intézményben kötelező a maszkviselés, még ha az országosan nincs is bevezetve (bár épp a mai kormányinfón döntöttek arról, hogy a közösségi közlekedési eszközökön kötelező lesz). Az SZTE klinikai intézményeiben ráadásul a szövet- és a dizájnmaszkokat is kitiltották, csupán 3 rétegű, sebészi vagy FFP2 vagy FFP3 vagy  N95 vagy KN95 maszkot fogadnak el.

Ezen kívül a megyében is sorra vezetik be a maszkhordási kötlezettséget az oktatási intézmények, de nem csak ők. Az OTP bank a munkatársaknak, míg a Szetáv az ügyfélszolgálatukon, a személyes ügyintézés során már október 25-től, azaz hétfőtől bevezette a kötelező maszkhasználatot és a kézfertőtlenítést az ügyfeleknek is. Mint írják: „Ügyfeleink és munkatársaink egészségének védelme érdekében az ügyféltérben max. 2 fő tartózkodhat és még 2 fő ügyintézés céljából az ügyfélablakoknál.”

A hosszú sorban állás elkerülése érdekében azt kérik, foglaljunk időpontot telefonon a 62/540-540 számon, majd tárcsázzuk a 6. melléket (Hátralékkezelés, ügyfélszolgálati időpont egyeztetés), hogy másnapra időpontot tudjanak adni. Hangsúlyozzák azonban, hogy az aznapi időpontfoglalás nem lehetséges.