Haág Zalán szerint cenzúrázta a Belvárosi Mozi az Elk*rtuk című filmet, mert nem szerepelt a műsorfüzetben

Az egész úgy kezdődött, hogy Haág Zalán KDNP-s képviselő posztolt közösségi oldalán „CENZÚRA A MOZIMŰSORBAN (IS)...” címmel. Ez nagyjából arról szól, hogy gondoltak egyet a barátaival, és az Elk*rtuk című filmet a 100 éves Belvárosi Moziban akarták megnézni.

Azonban mint posztjában is írja, nem volt könnyű dolguk, amikor arra voltak kíváncsiak, hogy mikor vetítik: „Merthogy vetítették (igaz, természetesen a legkisebb teremben), de azt mégsem mondhatjuk, hogy műsorra tűzték. A 60-as éveket idéző cenzúra ugyanis 2021-ben is működött: a városi tanácselnök előzetesen kihúzatta a hivatalos (nyomtatott) moziműsorból, hogy »Elk*rtuk«. Ő már csak tudja, hisz maga is boldogan tapsolt Őszödön” – írta a képviselő.

Ezután a SzegedMa is nyomozásba kezdett, hogy miért nincs rajta a nyomtatott műsorfüzeten az, hogy Elk*rtuk. Szerintük, bár a film “Art” besorolást kapott az NMHH-tól, ezért a művészmozik is játszhatják, a „baloldali városvezetés mégis talált egy »kiskaput« arra, hogy eldugja a kínálatában a Gyurcsány-filmet”. Írtak is egy e-mailt a Belvárosi Mozinak, de egy olyan üzenet fogadta őket, miszerint

az üzenet kézbesítése nem sikerült, mert a címzett postaládája megtelt.

Mint írták, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. elérhetőségeinél is megtalálható ez az e-mail cím, telefonszám azonban sehol sincs. Azt is megjegyezték, hogy egyébként a mozi munkatársai mindig készségesen válaszoltak, erre azonban várni kell. Később kiderült, hogy

az Elk*rtuk eltűnésének oka nyomtatási hiba volt,

ami mindössze pár tucat műsorfüzetet érintett. A dolgot még aznap orvosolták, azonban a weboldalukon és a közösségi oldalukon is fent volt a film kezdési időpontja.