Napfény Advent Expressz különvonattal utazhatunk Szegedről a bécsi adventi vásárra

Még alig ocsúdtunk fel a történelmi pillanatból, amikor gőzössel pendliztünk Hódmezővásárhely és Szeged között, aztán bevállaltunk egy hatórás, egyébként elképesztően élménydús utazást Budapestig, máris itt egy újabb ajánlat a MÁV Rail Tours jóvoltából, ezúttal Bécsbe.

A 2020-ban megalakult, 100 százalékban a MÁV-Volán-csoport részét képező MÁV Rail Tours nyáron öt alkalommal indította el a Strandidő Expressz különvonatokat Békéscsabáról, melyek átszállásmentes kapcsolatot és élményekkel teli programot kínáltak Békés megye lakóinak a Balatonon. A nagy sikernek örvendő utazások után újabb különvonatos programokat kínál a társaság a régió lakói számára: indulnak az Advent Expressz élményutazások!

A MÁV Rail Tours Kft. 2021-ben három alkalommal indít élményutazást a bécsi adventi vásárba. A kínálatban a budapesti mellett egy szegedi és egy békéscsabai indulású járat kapott helyet:

  • A november 27-én induló Napfény Advent Expressz Szegedet köti össze a császárvárossal, további felszállási lehetőséget kínálva Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös és Cegléd állomásain.
  • December 4-én indul útnak a Körös Advent Expressz, mely Békéscsaba, Mezőberény, Gyoma, Mezőtúr, Szolnok és Cegléd állomásokról kínál átszállásmentes kapcsolatot Béccsel.

A vonatokban bárkocsi és étkezőkocsik közlekednek, ahol igazi karácsonyi hangulatban várja a vendégeket. A vonatokon öt különböző komfortot kínáló kocsiosztályt kínál a MÁV Rail Tours:

  • A legkedvezőbb árú Standard jegyek, az ülőhelyfoglaláson túl üdvözlő és búcsú ajándékot foglalnak magukban.
  • A Comfort osztály már némi vendéglátást is tartalmaz, a vendégek itt forróital valamint üdítő- és snackautomatákból fogyaszthatnak, melyeket a jegyárban foglalt zsetonokkal vehetnek igénybe.
  • A Panorama osztályon utazó vendégeket hatalmas ablakok, kényelmes, nagyméretű ülőhelyek valamint korlátan forróital és ásványvízfogyasztás várja.
  • A Panorama MAX jegyek mellé az előbbieken túl a páholyokhoz tartó asztalt, továbbá az ülőhelyen felszolgált, jegyárban foglalt reggelit és vacsorát kínál a társaság.
  • A szerelvény zászlóshajója a Residence névre keresztelt luxus hálókocsi, ahol öt darab, kétszemélyes, saját fürdőszobás lakosztály és teljes ellátás várja a vendégeket.
  • A vonat bárkocsijában zongorista, forralt bor és karácsonyi díszítés garantálja az ünnepi hangulatot. 

Bécsben fakultatív programokon is részt vehetnek a vendégek; gyalogos és nosztalgia villamosos városnézés közül lehet választani, de természetesen önállóan is fel lehet fedezni a várost. A 2021. évi nosztalgia- és élményutazások, rendezvények kínálatát a MÁV Rail Tours oldalán lehet megtekinteni. A jegyvásárláshoz regisztráció szükséges.