Kifosztottak egy magatehetetlen nőt Szegeden, a rendőrök szállíttatták kórházba

A szegedi rendőrök rövid időn belül elfogtak egy helybeli férfit, aki elvette egy magatehetetlen nő értékeit. – írja a Police.hu.

A rendőrségre október 18-án késő este érkezett bejelentés, hogy az Űrhajós utcában egy ismeretlen férfi, egy földön fekvő, öntudatlan állapotban lévő nő ruházatában vélhetően értékei után kutat. A kiérkező egyenruhások a férfit a helyszínen nem találták.

Az elvégzett adatgyűjtések alapján a rendőrök – személyleírás alapján azonosították – a már előttük ismert K. Jánost, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. A magatehetetlen nőt pedig orvosi ellátás céljából, kórházba szállíttatták.

A feltételezett elkövetőt a rendőrök két órával később a helyszín közelében fogták el, akinek ruházatából előkerült a sértett bankkártyája. A férfit a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, majd az ügyészségen kezdeményezték letartóztatását.

Ellene kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A sértettnek eltulajdonított értékét a rendőrök visszaadták.