Nyolcvanöttel hajtott át a piroson, megölt egy kerékpáros nőt Újszegeden, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2019. április 29-én, Újszegeden a Temesvári körút és a Székely sor kereszteződésébe nagy sebességgel, és tilos jelzés ellenére behajtva összeütközött egy másik autóval, majd nekicsapódott egy biciklisnek. A kerékpáros életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott reggel fél 7-kor közlekedett a belváros felé, az útelágazástól kb. 120 méterre még legfeljebb 55 km/h sebességgel hajtott, amikor a forgalmi lámpa piros jelzésre váltott.

A nő azonban nem állt meg, hanem gyorsított.

A kereszteződésbe 85 km/h-s sebességgel úgy száguldott be, hogy addigra az útvonalára merőleges sávokon már megindult a forgalom. A védett útvonalon neki balról, szabályosan közlekedő jármű sofőrjének reális esélye sem lett volna elkerülni a balesetet, így utasával együtt belehajtott a nő kocsijának hátuljába.

A vádlott autója az ütközés, valamint annak nagy sebessége folytán megperdült, tovább sodródott, az oldalával nekiütközött egy a kerékpárúton szabályosan haladó biciklisnek, s végül a kereszteződés túloldalán, egy villanyoszlopról visszacsapódva állt meg. Az ütközés következtében a kerékpáron ülő nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vétlen jármű sofőrje és utasa könnyű sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedtek.

A járási ügyészség a vádlottal szemben halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat, mely bűncselekmény 5–10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlott beismerése esetére az ügyészség 7 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztés, valamint 8 év közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.