Egy nap alatt járják be az egész országos kéktúrát, Csongrádon is keresztül jönnek

Október 9-én magyar természetjáró rekordra készülnek a hazai kéktúrázók: egy nap alatt, a teljes Országos Kékkör útvonalát bejárva mintegy 2580 km-t terveznek közösen gyalogolni, 143 szakaszra bontva a területet. A túra alföldi része elhalad Szegedtől nem messze is.

Egy túracsoportban maximum 50 fő kirándul majd egyszerre az Országos-, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli- és az Alföldi Kéktúra kijelölt túraútvonalán. Már közel 3400-an regisztráltak, vannak már teltházas túrák, várólistával és olyanok is,amelyeken még van szabad hely.

Az Alföldi Kéktúrán teltházas a 110-es számú Zsombó–Sándorfalva szakasz is, amely 15 km hosszú, ízelítőt adva az alföldi táj természeti és történelmi érdekességeiből.

A célban, Sándorfalván a város citerazenekarral és néhány falattal fogadja a túrázókat a frissen felújított Pallavicini kastélyban.

Az ingyenes túranappal a szervező Magyar Természetjáró Szövetség elsősorban a kéktúrázásra, az ennek szó szerint teret adó Országos Kékkörre és a természetjárásra, mint az egyik legegészségesebb szabadidő eltöltésre kívánja felhívni a figyelmet.

Az országos kékkör útvonala