Tíz év után új Burger King nyílik a városban

Egy évtizeddel ezelőtt ezekben a hetekben éppen arról írt a helyi sajtó, hogy már gőzerővel épül az új Burger King Szegeden. A cikk a Makkosházi körúti drive-through étteremről szólt, most pedig a Londoni körúton, az Árkádban jelent meg az amerikai cég, jelenleg is alakítják ki harmadik üzletüket a városban.

Az akkor már sok éve üresen álló, 3 000 m²-es területre még 2009-ben jelentették be, hogy Burger King épül. Volt egy kis megakadás, mert annak idején szarmata temetkezési hely volt a Makkosházi körút és a József Attila sugárút kereszteződése körül, így az örökségvédelmi hivatal elrendelte a feltárást.

Ott és akkor ki is volt írva dátumra, hogy mikor nyitnak,

az új, Árkádban nyíló étterem esetében azonban nagyon keveset tudunk csak.

A helyszín biztos, hogy az Árkád első emeletén, a nagy, köralapú food courton lesz az egyik üzlethelyiségben kialakítva. Balra mellette a kezdetek óta KFC van (amit egy cég üzemeltet, mint a Burger Kingeket), jobbra pedig a néhány éve nyílt Jack's Burger.

Ami valószínű a helyszínen túl, hogy már toboroznak, legalábbis a leendő éttermet elfedő ponyván látható a burgerking.hu/karrier oldal, ami jelenleg egy 404-es oldalra vezet. Kerestünk különböző álláskereső oldalakon gyorséttermi munkatrásak számára feladott ajánlatokat, de csak a városban csak KFC-kbe keresnek most új embert ezek alapján.

A nyitás dátuma rejtély. Körbekérdeztünk az Árkádban, például a szomszédos éttermeknél, de nem tudták a választ. „Szerintem ezt senki sem tudja” – fogalmazott egyikük, majd elárulta azt is, hogy már szeptember eleje óta látszik, hogy a Burger King terjeszkedik itt.

A cég hivatalos, 2021-es koncepciója új üzletekre.

Fotó: Burger King Corporation

Levélben kerestük még másfél hete a hazai Burger King-éttermeket üzemeltető Fusion Zrt.-t, de – jó multicég lévén – nem reagáltak megkeresésünkre. A helyszínen fotókat nem készíthettünk, ehhez az áruház nem jártult hozzá.

Az első szegedi Burger King egyébként egy évvel az első magyar után, 1992-ben nyílt meg a nagyáruházban az Árpád téren. Ez volt a cég első vidéki étterme. A Délmagyarország akkor a következőket írta:

„Átalakítás alatt áll a Nagyáruház étterem. A Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat üzletében várhatóan a nyáron nyílik meg a Burger King, egy elsősorban hamburgert és salátaféléket kínáló gyorsétkező. Ezért pénteken Szegedre látogat Jeffrey D. McLellan, az amerikai Fusion Investment Ltd. vezetője. Ezzel a gazdasági társasággal közösen a CSMVV kft.-t hozott létre a Burger King üzemeltetésére. Az üzletember tárgyal a vendéglátó vállalat vezetőivel és Lippai Pál polgármesterrel.”

Burger King-étterem egyébként változó, hogy mennyi van egy-egy nagyvárosban. Debrecenben mindössze egy, Szegeden ugye kettő+egy, Miskolcon és Pécsen kettő-kettő, Győrben pedig szintén csak egy. A nem olyan nagy városok közül van még Burger King Kecskeméten, Székesfehérváron, hozánk legközelebb pedig Békéscsabán.