85%: így áll most az új szegedi kézicsarnok

A kivitelező WHB Group posztolt néhány fotót a hamarosan elkészülő, felsővárosi kézilabdacsarnokról, azt írják, a beruházás a kiegészítő munkákkal együtt elérte a 85%-os készültséget. A nagycsarnok és már az edzőcsarnok fa sportpadlóburkolata is teljeskörűen elkészült, összeszerelésre került a nagycsarnok burkolatra kerülő mozgatható mobil lelátószerkezet is.

A csarnok lelátóira a székek felszerelése ütemesen halad, a vasbeton lelátószerkezeteken nagyságrendileg 3000 ilyen került már elhelyezésre, és a küzdőtéri belső korlátokat nagyrészét felszerelték már a szakkivitelezők. A gépészeti és elektromos nyomvonali alapszerelések szinte teljeskörűen elkészültek, a szakági helyiségekben a szekrények és gépek bekötései, próbaüzemei zajlanak, az épület elektromos igényét kiszolgáló trafóházat kiépítették.

A szaniterek és szerelvények, paravánok elhelyezése is megkezdődött, de nagy erőkkel folynak a hidegburkolási munkálatok is, a vizesblokkok és háttérhelyiségek burkolásai nagyrészt elkészültek, a folyosók és a lépcsőházak is lassan befejeződnek. A mintahelyiségek felszerelve, bútorozva megtekinthetők az építkezésre kilátogató vendégeknek. Az épület minden szintjén dolgoznak a festők, készülnek a belső falburkolatok és a szárazépítési munkálatok.

A belső, fém és fa nyílászárótokok beépítése megtörtént és megkezdték az ajtólapok elhelyezését is. A liftek beszerelése folyamatban van, a tervek szerint hó végéig befejeződik. Az épület külső homlokzati munkái is célegyenesbe fordultak, a külső homlokzati nyílászárók, függönyfalak beépítése szinte teljes egészében elkészült, és már megkezdődtek a zárások, takarások kiépítései is. Ugyanez igaz az egyéb homlokzatburkolat-felületekre is.

A külső üvegkorlátok elhelyezése, teraszrétegrendek kiépítése, burkolási munkálatai is készülőben. Az épület körüli külső területeken az elektromos és közmű alépítményi munkák elkészültek, az épület körüli végleges rámpák földmunkája, a parkolók és járdák térkövezése, gyeprácsos burkolatai 60% körüli készültségben vannak és folyamatosan épülnek. Az aszfaltozott belső utak első ütemének aszfaltozása heteken belül megkezdődik.

Fotó: WHB Group / Facebook

Fotó: WHB Group / Facebook

Fotó: WHB Group / Facebook

Fotó: WHB Group / Facebook

Fotó: WHB Group / Facebook