Ötvenhét illegális határsértőt fogtak Szeged-Szőreg és Kiszombor külterületein

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy csoportban 57 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket – írja a Police.hu.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a kiszombori polgárőrökkel együttműködve 2021. október 3-án 23 óra 30 perckor egy csoportban 12 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve 2021. október 4-én 0 óra 05 perckor, 1 óra 15 perckor és 5 óra 00 perckor, további három csoportban 45 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Szőreg és Kiszombor külterületein. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.