Felkészülhetünk az állásinterjúra és mesterszakot is választhatunk az SZTE Karriernapokon októberben

Ismét Karriernapot tart a Szegedi Tudományegyetem: október 19-én, kedden, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban találkozhatnak a hallgatók a munkaerőpiaci szereplőkkel. A Karriernap előtt Felkészítő programok várják a diákokat.

Az SZTE Karriernapot megelőzően ismét izgalmas témákkal, munkaerő-piaci készségfejlesztést célzó képzésekkel várja a hallgatókat az SZTE Karrier Iroda. Október 14-18. között egyéni tanácsadásokon és kiscsoportos, interaktív workshopokon vehetnek részt az érdeklődők. A tanácsadóktól személyre szabott segítséget kaphatnak a pályatervezéshez, mesterszakválasztáshoz, önéletrajzuk tökéletesítéséhez, a pozitív interjúélmény megalapozásához, a stílusos megjelenéshez. Az élmény alapú, tapasztalati tanulásra fókuszáló workshopok további két témában ajánlanak kitekintést, fejlődést: a rövid, frappáns, magabiztos bemutatkozásban (Elevator Speech) és a gyakorlatra való felkészülésben, hogy a szükséges lépések előkészítése után bátran akcióba lendülhessenek a fiatalok.

Az SZTE Karriernap idén ősszel, október 19-én, kedden, ismét az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs központban kerül megrendezésre, ahol az érdeklődők találkozhatnak a régió és az ország legmeghatározóbb cégeivel. Információkat gyűjthetnek a nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról, a későbbi lehetőségekről. Megismerhetik a munkáltatók elvárásait, feltérképezhetik miben érdemes fejlődniük ahhoz, hogy frissdiplomásként a lehető legnagyobb eséllyel indulhassanak majd. A szervezők arra buzdítják az érdeklődőket, hogy önéletrajzzal érkezzenek a Karriernapra.

A rendezvényen a TIK Kiállítói Terében elismert szaktudású előadók avatják be a pályakezdőket az első munkába állás pszichológiai összefüggéseibe, majd az aktuális munkaerő-piaci trendekbe, kifejezetten a frissdiplomás lehetőségekre fókuszálva. A résztvevők megtudhatják, milyen felületen, hogyan érdemes bemutatkozniuk, megnyerő CV-t és LinkedIn profilt létrehozniuk. A fiatalok megismerhetik a három+1 lépéses technikáját, és felvértezhetik magukat a bértárgyalásra is.

A programokra október 10-ig lehet jelentkezni. A részletes programleírások és a jelentkezési lap ide kattintva elérhető. A tanácsadásokon és a workshopokon korlátozott a létszámkeret, az előadások szélesebb közönség számára nyitottak, de védettségi igazolvánnyal látogathatók.