Szombaton kész a Híd utca aszfaltozása, a Vár utcai forgalom iránya megfordul

Az ütemtervnek megfelelően október 2-án, szombaton befejezi a kivitelező a Híd utca végleges aszfaltozását, mind a négy sáv járható lesz.

Október 2-án (szombaton) előreláthatólag délig befejezi a kivitelező a Híd utca burkolatának végleges aszfaltozását. A munkálatok ideje alatt, a 9-es és 19-es számú trolibuszok nem a Vár utca felől, hanem a Stefániáról kanyarodnak ki a Híd utcára. A munkálatok idejére a Vár utca közlekedési iránya megfordul, tehát a Stefánia felé lesz egyirányú.

A Deák Ferenc utca felől érkezők a Vár utca felé tudnak eljutni a Stefániára, onnan a Híd utca és a hídra Újszeged irányába. Ezt követően újra járható lesz mind a négy forgalmi sáv; az útburkolati jelek felfestése miatt szakaszos korlátozásokra kell még számítani. A Széchenyi tér–Híd utca–Kelemen László utca kereszteződésében lévő forgalomirányító lámpa a végleges forgalmi rendnek megfelelően működik.

A Széchenyi tér sarkán, a nagyposta előtt továbbra sem lehet balra kikanyarodni a Híd utcára. Az Újszegedről érkező autósok a Híd utcából ismét balra fordulhatnak a Deák Ferenc utca felé vagy tovább haladhatnak egyenesen a Széchenyi tér felé.

Az Oskola utca, a Híd utca és a Stefánia végleges kialakításáról, a kivitelezési munkálatokról, a korlátozásokról folyamatos tájékoztatás elérhető ezen az internetes oldalon. A kérdéseket a megujul@szegedpolus.hu e-mail-címen válaszolják meg az illetékes szakemberek.