Keddtől mindenkinek kötelező a maszk az SZTE-n, a tüneteseket pre-triázs vizsgálatra kötelezhetik

Egy rektori-kancellári együttes utasítás értelmében a szabály október 5-től, keddtől érvényes – írja a Hódpress.

Amint azt a lap megtudta, az utasítás értelmében az SZTE épületeit csak kizárólag egészséges, koronavírus-megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja. Amennyiben valakin a megbetegedés tünetei látszódnak, akkor az utasításban részletesen rögzített Intézményi intézkedési terv lép életbe.

Olyan szabályok vannak még benne, mint például a kötelező maszkviselés az SZTE épületeiben. Ez alól mentesül az az oktató, aki nagy légterű teremben tart előadást és legalább 2,5 m távolság van közte és a hallgatók közt. Előírható az is, hogy a helyiségekbe, vagy épületbe belépés előtt kötelezően mérjenek testhőmérséklet, vagy pre-triázs vizsgálatra kötelezzék az érintetteket.

Szigorúan ajánlják továbbá az SZTE épületein belül a higiéniás feltételek fokozott betartását. Az utasítás meghozatalának okaként az egyetemi polgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának védelmét, a felsőoktatási képzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának biztosítását, valamint a koronavírus világjárvány továbbterjedésének megelőzését tüntették fel – írják.