Egy szegedi cég képviseli hazánkat a világ egyik legnagyobb technológiai konferenciáján

A Web Summit nevű szakmai konferenciát 2009 óta minden évben megrendezik Portugália fővárosában, Lisszabonban. Ezen nem lehet csak úgy részt venni, át kell jutni egy többlépcsős kiválasztási folyamaton. Maga az esemény is ilyen fontosságú, focis hasonlattal élve, mintha egy világbajnoki döntőre jutnának be a tech startupok. Még azért így is van több ezer kiállító, emellett több mint 70 000 látogató.

Tulajdonképpen itt cserélnek gazdát a legnagyobb startup projektek, valamint olyan előadók vannak, mint például Mark Zuckerberg, de idén az Amazon technológiai vezetője is előad. A konferencia témái az internetes és feltörekvő technológiákra, valamint a kockázati tőkebefektetésekre összpontosítanak. Idén november 1-től 4-ig tartják meg,

A 24.hu írta meg, hogy egy mindössze tavaly alapított szegedi startupot, a dyrector.io nevű IT céget ért az a megtiszteltetés, hogy beválogatták a legjobbak közé. Egy olyan szoftverükkel jelennek meg a konferencián, amely abban segít, hogy egy cég az általuk készített szoftvereket megfelelő verziókban a megfelelő ügyfélnek tudják telepíteni és üzemeltetni, működjön az a felhőben vagy egy saját belső szerverparkban.

A két alapító, Orbán Levente és Puskás Bertalan egy belső céges problémán dolgozott, amikor a szoftvert megalkották, így először csak saját használatra volt. A szoftverből végül termék lett, amin jelenleg már egy csapat fejlesztő dolgozik, hogy még szélesebb körben kiléphessenek vele a piacra. A dyrector.io leendő ügyfélköre nagy szoftverfejlesző cégekből áll.