Botka már gratulált Mihálik Edvinnek győzelméhez

Nemrég még maga Mihálik sem árulta el megkeresésünkre, hogy pontosan hogy áll, 21 óra magasságában azonban Botka László polgármester – még a hivatalos eredmények kihirdetése előtt – közösségi oldalán gratulált nemcsak Szabó Sándornak, de Miháliknak is. Szabóról már tudjuk, hogy nyert Csongrád-Csanád 1-es kerületében, Mihálik pedig jó eséllyel a 2-esben.

„Szeged a demokratikus Magyarország bástyája, az összefogása városa. Szívből gratulálok az előválasztás győzteseinek! Gratulálok Szabó Sándor barátomnak és korábbi kabinetfőnökömnek, aki immár két ciklus óta képviseli városunkat az országgyűlésben. Biztos vagyok benne, hogy 2022-ben újra nyerni fog a Fidesz ellen, és ezután is eredményesen képviseli majd városunkat a parlamentben. És szívből gratulálok Szeged város fiatal és tehetséges zöld tanácsnokának, Mihálik Edvinnek is, aki a másik szegedi körzetben aratott győzelmet. Együtt építjük tovább városunkat!”

Bár hivatalos eredmény még nincs Mihálik kerületében, hihető az eredmény, hiszen ellenfele a sokak által antiszemita megjegyzései miatt megvetett Tóth Péter, illetve a kevesek által megismert Márki-Zay-féle Tóth Szabolcs.

Frissítés (00:00): A hivatalos eredmény is befutott, ennek alapján:

  1. Mihálik Edvin (Momentum): 3417,
  2. Tóth Péter (Jobbik) 2090,
  3. Tóth Szabolcs (MMM) 1278 szavazatot kapott.