37 májkrémet vizsgáltak meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tízéves Szupermenta programjának legfrissebb tesztjén, köztük 17 magyar és 20 külföldi gyártású termék szerepelt, mindegyik a Magyar Élelmiszerkönyv által meghatározott minimum 25% májtartalmú kategóriába tartozott. A vizsgált termékek kiszerelése 48 és 400 gramm között volt, és 21 esetben sertésmáj, 16 terméknél pedig csirkemáj volt az alapösszetevő.
A Nébih laboratóriumai az élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontokat vizsgálva többek között a termékek kalcium-, fehérje-, glutaminsav- és nehézfémtartalmát ellenőrizték. A vizsgálati eredmények alapján mindegyik májkrém megfelelt a biztonsági követelményeknek.
Ugyanakkor a 13 érintett terméknél jelölési hibákat tártak fel, főként az összetevők és a tápértékjelölések helytelen feltüntetése miatt. Például két esetben a zsírtartalom feltüntetett és mért értéke nem egyezett: az egyik terméknél a mért érték az uniós előírások szerinti tűréshatár alatt, míg a másiknál felette volt. Az érintett vállalkozók ellen hatósági eljárás indult, és az összesen kiszabott élelmiszer-ellenőrzési bírság értéke elérte a 650.000 forintot.