Szentkirályi Alexandra visszalép Vitézy Dávid javára

„Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak, elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt” – jelentette be Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán.

Egyben arra kérte a támogatóit, Vitézy Dávidra, az LMP polgármesterjelöltjére, valamint a Fidesz–KDNP listájára szavazzon. „Így lehetséges a változás, így lehetséges a győzelem. Június 9-én zavarjuk el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról!” – írta a listavezető. 

Szentkirályi szerint sokan kételkedtek abban, hogy lehetséges „kiszabadítani a várost a dugókból, a piszokból és Gyurcsányék fogságából”. Elmondása alapján most viszont világossá vált számára, hogy valódi esélyük van leváltani Karácsony Gergely főpolgármestert, akit „egyértelmű, hogy a budapestiek többsége el akar zavarni”. Úgy látja, a változásnak egyetlen akadálya maradt, mégpedig az, hogy „a változást akaró szavazatok kétfelé oszlanak”, ezért lép vissza Vitézy javára. 

A hírre Karácsony is reagált, szerinte „ez az alku a választók elárulásán és átverésén alapul, az Orbán-Ungár paktumot Budapesttel akarják megfizettetni”. Bár a HVG cikkében belinkelt bejegyzés jelenleg nem elérhető, így valószínűleg a főpolgármester törölhette azt. Eközben Vitézy Dávid, aki állítólag nem tudott előre a visszalépésről, bejelentette, hogy interjút ad a Partizánnak, és a téma „talán nem meglepő módon” a főpolgármester-választás lesz.