Újabb neveket jelentettek be, Pogány Induló is indul a Művészetek Völgyébe idén nyáron

A 33. Művészetek Völgye ezen a nyáron is több mint kétezer programmal várja a fesztiválozókat Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. A szervezők közleménye szerint a július 19. és 28. között megrendezett, az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljának fellépői névsora Pogány Induló mellett így most olyan nevekkel bővült, mint az Analog Balaton, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Quimby vagy a Vad Fruttik.

A fesztivál Nagyszínpadát jelentő Panoráma Színpadon lép fel az Aurevoir., az új lemezzel készülő Blahalouisiana, a 15 éves Bohemian Betyars és az idén ötéves Carson Coma, de elhozza slágereit a Csaknekedkislány, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island és a Quimby is, a már korábban bejelentett 30Y, Bagossy Brothers Company, BËLGA, Beton.Hofi, Elefánt, Parno Graszt, Platon Karataev és Punnany Massif mellett. 

A tavaly debütált, Taliándörögd zenei ütőereként szolgáló, a fővárosi Közlekedési Múzeum szponzorálta Lőtér ezúttal is második nagyszínpadként funkcionál már késő délutántól, legyen szó hip-hopról, elektronikus zenéről, popról vagy rockról. Itt lép majd fel az Analog Balaton, az Anima Sound System, Ajsa Luna, a Besh o droM, Co Lee, Cseri Hanna, a Duckshell, a Juhász Zoli és zenekara, az Európa Kiadó, a Fiúk, a Freakin Disco, a Hakumba, Hundred Sins, a Labek and Chrobak, a Lóci Játszik, a Péterfy Bori & Love Band, a Random Trip, a Raklap, Sisi, a Selah Vie, a Szabó Balázs Bandája, Szlimmy, a Vad Fruttik, a VHK és a Zaekar zenéjére is. Napközben a pólófestéstől a linómetszésig terjednek majd a programok, de

a látogatók megnézhetik a helyszínen a Múzeum legendás járműveit és múzeumtörténeti érdekességeit,

valamint innen indul majd a Zenélő Busz is.

Fotó: Bálint András / Szegeder

A Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, ahol a könnyűzenétől kezdve a jazzen és a világzenén át a komolyzenéig mindenféle műfaj rajongója megtalálhatja számítását, ahogy az irodalomkedvelő, családi programokra vágyó, vagy éppen színházba járó közönség is, írják a szervezők. A fesztivál korábban már bejelentette a Cirque du Tókert olyan legendás fellépőit, mint Bródy János, a Budapest Bár, a Csík zenekar és Presser Gábor, Dés László, Kern András és Zorán, valamint elérhetővé tette színházi programját.

A teljes programbontás május 9-től lesz látható a www.muveszetekvolgye.hu oldalon, ahol a fesztiválozók már megvehetik a kedvezményes bérleteket és kempingjegyeket. Aki pedig március 18. és április 12. között vásárol 5 vagy 10 napos bérletet, az helyjegyet nyerhet a Zenélő busz szombati különjárataira is, ahol egy-egy Panoráma színpados fellépő játszik majd a szerencsés utasoknak a retró Ikarus 311-es járaton.