Nem sikerült a MÁV átállása, reggel egy időre összeomlott a jegyértékesítés

Kora reggel posztolta a MÁV, hogy a március 1-jétől érvényes új tarifa- és kedvezményrendszer bevezetésével összefüggő technikai átállást éjjel elvégezték, és a vasúttársaság megkezdte az új kedvezményekkel és feltételekkel elérhető jegyek és bérletek értékesítését.

Ezt a posztot gyorsan frissíteni kellett, mivel rögtön utána azt írták ki, hogy reggelre nem fejezték be az új tarifa- és kedvezményrendszer bevezetésével összefüggő technikai átállást a szakemberek.

Amíg a MÁV munkatársai dolgoztak a hibák elhárításán, addig szünetelt a jegyértékesítés a pénztáraknál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén és online az ELVIRÁ-ban, valamint a MÁV appban is.

Később frissítették újra a bejegyzést, amiben azt írták, hogy már csak a Keleti pályaudvarnál van átmeneti zavar a jegyértékesítésben. A Telex információ szerint még mindig akadozik a jegyvásárlás az ország több pontján.

A napokban mi is megírtuk, hogy egy teljesen új rendszer váltja fel a kissé átláthatatlan és elavult kedvezményrendszert a MÁV-VOLÁN-csoportnál. A legfontosabb változások, hogy minden 14 év alatti és 65 év feletti utas díjmentesen,

minden 14 és 25 év közötti pedig félárú jegy igénybevételével utazhat.

A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett csupán kettő, az ország- és vármegyebérlet marad majd meg. Lesz továbbá kétféle, 24 órás napijegy is, a „Vármegye24” 999 forintért  és a „Magyarország24” 4999 forintért. Menetjegyből teljesárú, félárú vagy díjmentes lesz, míg bérletből csak a teljesárú és a 90%-os kedvezményt adó marad meg.

Utóbbira például a diákok lesznek jogosultak, érvényes magyar – nappali vagy esti – diákigazolvánnyal. Március elsejétől továbbá díjmentesen vehetik igénybe a helyközi közlekedést a fogyatékkal élők és tartós betegek, valamint kísérőik és az ellátottak utazási utalványával rendelkezők.