Orbán alkotmánymódosító javaslattal orvosolná Novák pedofilügyben adott kegyelmét

Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem! – jelentette ki Orbán Viktor a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban, közölve, a kormány nevében alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

A miniszterelnök személyes meggyőződése, hogy pedofil elkövetők számára nincs kegyelem, és mint mondta, kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de itt nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel. Neki is van öt gyermeke és hat unokája és ha valakik hozzájuk nyúlnának, az első gondolata az lenne, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe kell vágni”, nyomatékosított a miniszterelnök.

A kormányfő kijelentette, egyértelmű helyzetet kell teremteni, ezért a  kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson ideje rendezni ezt a kérdést.