Harmincharmadik lett 5 kilométeres távon Olasz Anna a dohai világbajnokságon

Szimcsák Mira és a szegedi Olasz Anna ugrott be a vízbe a nyíltvízi úszók szerdai 5 kilométeres versenyében a doha világbajnokságon. Szimcsák végül a 20., Olasz Anna a 33. helyen zárt, közölte az MTI.

Korábban már eldőlt, hogy betegség miatt Fábián Bettina ebben a számban nem indul, így tartalékként Olasz Anna lépett a helyére. A harmincéves szegedi sportolónak ez a karrierje hetedik, egyben utolsó világbajnoki szereplése. Versenytársa, a huszadik születésnapját éppen ezen a napon ünneplő Szimcsák, az olimpiai számban, 10 kilométeren 26. lett szombaton.

A körülmények ezúttal is hasonlóan voltak a dohai öbölben, kellemes hőmérséklet, enyhe szél és hullámzás várt a 65 fős mezőnyre a három 1660 méteres körben. A sprintversenyen a szám esélyesei köztük a 10 kilométeren győztes holland Sharon van Rouwendaal és az amerikai Katie Grimes rögtön nagy iramot kezdtek diktálni, az első kör végén Szimcsák a 15., Olasz a 25. helyen tempózott. A verseny képe a későbbiekben sem változott, az élmezőny tagjai nagy csatát vívtak, a két magyar félperces hátrányban volt a legjobbakkal szemben.

A számot végül nagy hajrában, a hollandok sztárja, van Rouwendaal nyerte, a tavaly Fukuokában 10 kilométeren második ausztrál Chelsea Gubecka és az olimpiai bajnoki címvédő, 5 kilométeren 2019-ben Kvangdzsuban és a 2022-ben Budapesten is győztes brazil Ana Marcela Cunha előtt.