Várkonyi Andrea immáron egy egészségügyi cég vezetője is

Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdosnak, Orbán Viktor miniszterelnök barátjának már jócskán vannak magánegészségügyi érdekeltségei. Az mfor.hu vette észre még korábban, hogy novemberben az üzletembernek mindössze öt nap leforgása alatt három új holdingja lett, ezek közül az egyik a november 20-án bejegyzett VM Medical Zrt.

Azt már az rtl.hu derítette ki, hogy ez a cég a VM Medical Property Invest Zrt. tulajdonosa, dr. Majorosi Zoltánnal együtt, aki több egészségügyi cégben is aktív. Az is gyanús lett, hogy a cég nevében a „VM” a Várkonyi és Mészáros vezetéknevekre, vagyis a cég vezető tisztségviselőire utalhat: Mészáros Lőrincre és szegedi származású feleségére, Várkonyi Andreára.

Az rtl.hu megjegyzi, mindez logikus is lehet, Várkonyi ugyanis a szegedi egyetem orvosi karán végzett, majd belgyógyász rezidensként dolgozott. 2017 óta résztulajdonosként és tisztségviselőként érdekelt szintén az orvosi hivatást választó szülei cégében, a Szegeden működő Medigast Kft.-ben, amely szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozik.

Az mfor.hu tavaly szeptemberi listája szerint Várkonyi Andrea a negyedik helyet szerezte meg az elmúlt öt évben feljegyzett 948 millió forint osztalékkal a magyar politikusok és közéleti szereplők volt és jelenlegi feleségei között. A Telex tavasszal írt attól, hogy Várkonyi Andrea cége csinálja a Mészáros Lőrinchez köthető gigabank reklámkampányát is, ami szintén hozzájárul a sikerhez.

Azt a Szegeder írta meg elsőként, hogy a milliárdos házaspár tavaly novemberben és karácsonykor is egy fekete helikopterrel repültek Budaörsről Szegedre. A légijármű a híres Glock-lőfegyvereket is gyártó, nemrég elhunyt Gaston Glock fegyvergyáros-üzletember flottájába tartozik a helikopter, amelyet nem kínálgatnak akárkinek.