Orbán hároméves bérfejlesztési programot ígért a tanároknak

Ahogy tavaly, idén is a miniszterelnök tartja az év utolsó Kormányinfóját. „Záporozhatnak a kérdések!” – így vezette fel Orbán Viktor közösségi oldalán az eseményt, melyen ezúttal külföldi újságírók is részt vettek.

Orbán kérdésre válaszul többek között arról beszélt röviden a Telex beszámolója szerint, hogy

hároméves bérfejlesztési programot fognak indítani a tanároknál és óvónőknél,

ha megjönnek a pénzek. A jövő évi EP-választásokra rátérve megemlítette, hogy szerinte „Brüsszelben a bürokraták egy burokban élnek, ezért Brüsszel vak, nem látja a valóságos életet: a '24-es választásoknak az a célja, hogy kinyissuk Brüsszel szemét”.

Orbán a szuverenitásvédelmi törvényről azt mondta, nem történt még semmi, csupán félelmekről beszélünk. „Én nem a magam által gerjesztett félelmek árnyékában élek.” Úgy véli, a „baloldalon több százezer dolláros külföldi behatás” jelent meg, így azon voltak, hogy semmilyen kiskapun keresztül ne lehessen külföldi támogatást szerezni egy kampányhoz. Ígérete szerint megvitatják majd a tapasztalatokat, de mint mondta, senki nem várhatja tőlük, hogy „állnak, mint »az« szokott”.

Az idei évet a nagy küzdelmek éveként értékelte Orbán: háború, infláció, terrorfenyegetettség és Brüsszel hangzott el. „Céljaink világosak voltak: a háborúból kimaradni, a terrorfenyegetettséget távol tartani, a migrációt megfékezni, inflációt letörni, Brüsszellel pedig megegyezni.”