Gázolt a vonat Vecsésnél, a szegedi IC-k csak Ceglédig járnak

Halálra gázolt a Nyugati pályaudvarról 13.20-kor Nyíregyházára indult Nyírség InterCity Vecsés-Kertekalja megállóhely után egy embert hétfőn, írja a Mávinform. A helyszíni vizsgálat befejezéséig, ami a délutáni órákra várható, Vecsés és Üllő között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, szól a közlemény.

A balesettel a szegedi Napfény InterCity-k is érintettek, a 13:50-es, Szegedre tartó vonat már több mint 20 perc késést szedett össze Vecsésnél. Ezen felül a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon közlekedő elővárosi és InterCity, távolsági InterRégió vonatok menetideje 20–50 perccel is meghosszabbodhat. Ezen felül rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is számítani lehet.

Frissítés: (14:49): A Budapest és Szeged közötti Napfény InterCityk (A Nyugatiból 14:50-kor Szegedre induló kivételével) csak Cegléd és Szeged között közlekednek. Cegléd és Budapest között a zónázó, InterRégió, és InterCity járatokkal utazhatnak. Valamennyi Z50-es vonat S50-es vonatként közlekedik Budapest és Monor között.

  • A Szegedről 12:44-kor a Nyugati pályaudvarra elindult Napfény InterCity (IC 725) csak Ceglédig közlekedik. Utasai a következő Budapestre tartó vonattal utazhatnak.
  • A Nyugati pályaudvarról 15:50-kor Szegedre induló Napfény InterCity (IC 716) csak Ceglédtől közlekedik.

A Mávinform azt írja, a meghirdetett változásoktól eltérések előfordulhatnak. Az egyes közlekedő vonatokról további tájékoztatás a Vonatinfó térképen, és a MÁV applikációban érhető el.