Huszonnégy kórházigazgatót mentett fel egyszerre Pintér és az Okfő

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató, közölte a Belügyminisztérium, írja az MTI. A tárca közleményben azt írja, december 31-ei hatállyal

  • Pintér Sándor két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, mert betöltötték 65. életévüket.
  • A belügyminiszter két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről is döntött.
  • A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza..

A fentiek szerint összesen 24 intézményvezetőt váltanak le, ám hogy pontosan kiket, és melyik kórházak éléről, nem árulta el a Belügyminisztérium közleménye, mely azzal zárult, hogy „az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el”.